Czy Swiss Diamond jest bezpieczny dla mnie i mojej rodziny?
Tak!Firma Swiss Diamond International zobowiązała się do produkcji najwyższej jakości naczyń kuchennych z powłoką zapobiegającą przywieraniu na świecie w swojej fabryce w Sierre w Szwajcarii:
- Nietoksyczny
- Bez ołowiu, kadmu i rtęci
- Wyprodukowano zgodnie z rygorystycznymi europejskimi normami bezpieczeństwa i higieny pracy
- Uchwyty są trwale przymocowane bez nitów, co zapobiega gromadzeniu się bakterii
- Nadaje się do zdrowego gotowania
Swiss Diamond jest rekomendowany przez niezależne organizacje konsumenckie na całym świecie ze względu na bezpieczeństwo i jakość:
- Wiodąca amerykańska organizacja konsumencka
- Wiodąca organizacja konsumencka w Australii
- Wiodąca organizacja konsumencka w Nowej Zelandii
- Amerykańskie Stowarzyszenie Wegetariańskie przygotowujące posiłki wegańskie i wegetariańskie
- Dziennik „Wall Street Journal” nazywa patelnię Swiss Diamond „Rolls-Royce’em” wśród patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu
Ponadto naczyń kuchennych Swiss Diamond używają najlepsi szefowie kuchni na całym świecie:
Szef kuchni Francois Payard – znany francuski szef kuchni, który używa naczyń Swiss Diamond do przygotowywania swoich popisowych czekoladowych makaroników, pracując jako wykładowca na Food University.
Szef kuchni Heston Blumenthal – światowej klasy brytyjski szef kuchni używa naczyń Swiss Diamond w swojej autorskiej restauracji The Fat Duck, nagrodzonej trzema gwiazdkami Michelin, tytułem Restauracji Roku, Najlepszej Restauracji na Świecie i Najlepszej Restauracji w Wielkiej Brytanii.
Szef kuchni Frank Pellegrino Jr. – współwłaściciel Rao's, stuletniej włoskiej restauracji przy 114th Street i Pleasant Avenue w Nowym Jorku, używał naczyń Swiss Diamond do przygotowywania kurczaka Cacciatore i innych włoskich specjałów podczas Caesar's Palace Food University.
Szef kuchni Curtis Stone – przystojny australijski szef kuchni polecił naczynia kuchenne Swiss Diamond w artykule z 2011 r. w magazynie SELF zatytułowanym „Gotuj jak Curtis”.
Szef kuchni Alex Stratta – szef kuchni z Las Vegas i uczestnik programu Top Chef Masters. Wcześniej prowadził dwie restauracje z gwiazdkami Michelin Alex w Wynn Las Vegas, a obecnie jest szefem kuchni w oddziale Scotta Conanta w Beverly Hills w Scarpetta at Montage.Na Uniwersytecie Żywnościowym przygotowywał swoje „tajemnicze sosy” przy użyciu naczyń kuchennych Swiss Diamond.
Paula Deen – kultowa kucharka z Południa poleciła Swiss Diamond w swoim magazynie Best Desserts 2009 i użyła go do przygotowania klasycznego omletu i Huevos Rancheros, wraz ze zdjęciami krok po kroku, w wydaniu magazynu Cooking with Paula z marca/kwietnia 2012.
Laura Werlin – laureatka nagrody Jamesa Bearda zakochała się w serze Swiss Diamond podczas zajęć na Food University poświęconych przygotowywaniu wykwintnych grillowanych serów.
Culinary Team Finland - Fiński zespół Chef Lions co roku bierze udział w międzynarodowych wydarzeniach kulinarnych, a także dostarcza informacji, pomysłów i inspiracji, reprezentując gastronomiczną Finlandię.