Tak!Firma Swiss Diamond International zobowiązała się do produkcji najwyższej jakości naczyń kuchennych z powłoką zapobiegającą przywieraniu na świecie w swojej fabryce w Sierre w Szwajcarii:

  1. Nietoksyczny
  2. Bez ołowiu, kadmu i rtęci
  3. Wyprodukowano zgodnie z rygorystycznymi europejskimi normami bezpieczeństwa i higieny pracy
  4. Uchwyty są trwale przymocowane bez nitów, co zapobiega gromadzeniu się bakterii
  5. Nadaje się do zdrowego gotowania

Swiss Diamond jest rekomendowany przez niezależne organizacje konsumenckie na całym świecie ze względu na bezpieczeństwo i jakość:

  1. Wiodąca amerykańska organizacja konsumencka
  2. Wiodąca organizacja konsumencka w Australii
  3. Wiodąca organizacja konsumencka w Nowej Zelandii
  4. Amerykańskie Stowarzyszenie Wegetariańskie przygotowujące posiłki wegańskie i wegetariańskie
  5. Dziennik „Wall Street Journal” nazywa patelnię Swiss Diamond „Rolls-Royce’em” wśród patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu

Ponadto naczyń kuchennych Swiss Diamond używają najlepsi szefowie kuchni na całym świecie:

Szef kuchni Francois Payard – znany francuski szef kuchni, który używa naczyń Swiss Diamond do przygotowywania swoich popisowych czekoladowych makaroników, pracując jako wykładowca na Food University.

Szef kuchni Heston Blumenthal – światowej klasy brytyjski szef kuchni używa naczyń Swiss Diamond w swojej autorskiej restauracji The Fat Duck, nagrodzonej trzema gwiazdkami Michelin, tytułem Restauracji Roku, Najlepszej Restauracji na Świecie i Najlepszej Restauracji w Wielkiej Brytanii.

Szef kuchni Frank Pellegrino Jr. – współwłaściciel Rao's, stuletniej włoskiej restauracji przy 114th Street i Pleasant Avenue w Nowym Jorku, używał naczyń Swiss Diamond do przygotowywania kurczaka Cacciatore i innych włoskich specjałów podczas Caesar's Palace Food University.

Szef kuchni Curtis Stone – przystojny australijski szef kuchni polecił naczynia kuchenne Swiss Diamond w artykule z 2011 r. w magazynie SELF zatytułowanym „Gotuj jak Curtis”.

Szef kuchni Alex Stratta – szef kuchni z Las Vegas i uczestnik programu Top Chef Masters. Wcześniej prowadził dwie restauracje z gwiazdkami Michelin Alex w Wynn Las Vegas, a obecnie jest szefem kuchni w oddziale Scotta Conanta w Beverly Hills w Scarpetta at Montage.Na Uniwersytecie Żywnościowym przygotowywał swoje „tajemnicze sosy” przy użyciu naczyń kuchennych Swiss Diamond.

Paula Deen – kultowa kucharka z Południa poleciła Swiss Diamond w swoim magazynie Best Desserts 2009 i użyła go do przygotowania klasycznego omletu i Huevos Rancheros, wraz ze zdjęciami krok po kroku, w wydaniu magazynu Cooking with Paula z marca/kwietnia 2012.

Laura Werlin – laureatka nagrody Jamesa Bearda zakochała się w serze Swiss Diamond podczas zajęć na Food University poświęconych przygotowywaniu wykwintnych grillowanych serów.

Culinary Team Finland - Fiński zespół Chef Lions co roku bierze udział w międzynarodowych wydarzeniach kulinarnych, a także dostarcza informacji, pomysłów i inspiracji, reprezentując gastronomiczną Finlandię.