Delikatnie gotuj na parze, podgrzewaj lub przygotowuj mięso, ryż, warzywa i desery, zachowując ich smak, składniki odżywcze i witaminy.

Parowar Magimix można wykorzystać do gotowania większości potraw. Magimix wybrał metodę gotowania na parze bez ciśnienia, ponieważ ta metoda pozwala na delikatne przygotowanie potraw.

Smaki potraw są dzięki parze znacznie bardziej wyraziste. Na nowo odkryjesz prawdziwy smak różnych dań – mięso będzie soczyste i delikatne, ryby zachowają swoją miękką strukturę, a warzywa już nigdy nie będą rozgotowane. Aby w pełni cieszyć się tymi korzyściami, wybieraj zawsze najświeższe produkty organiczne.

Wielofunkcyjność – Jedno urządzenie do przygotowywania wszystkiego, od przystawek po desery.

Dwa kosze ze stali nierdzewnej o pojemności 5,5 l.

Górny kosz ma wyjmowane dno, co pozwala podwoić objętość na jedno duże naczynie.

Dolny kosz ma 6 otworów umożliwiających gotowanie jajek na parze.

Stalowa misa do gotowania ryżu.

Cztery programy gotowania:

- Gotowanie na parze w 100°C: mięso, warzywa, ryż, desery

- Delikatne gotowanie w 80°C: ryby

- Podgrzewanie w 60°C: utrzymuje ciepło potraw

- Temperatura 40°C: przygotowywanie domowego jogurtu

Zaprojektowany, by służyć przez lata:

Gwarancja 3 lata

Moc 1900W

Maksymalna pojemność 12,2 l

Zbiornik na wodę o pojemności 1,2 l w połączeniu z systemem bezpieczeństwa informującym o niskim poziomie wody

Cyfrowy timer i funkcja automatycznego wyłączania

Kosze do gotowania na parze wykonane ze stali nierdzewnej

Szklana pokrywa

BPA free