NALEŚNIKI BANANOWE

Składniki na naleśniki:
– 2 dojrzałe banany
– 3 łyżeczki proszku do pieczenia
– 3 łyżeczki nasion chia
– 2 łyżki drobnych płatków owsianych
– biała mąka orkiszowa
– mleko roślinne
Na polewę czekoladową potrzebujemy:
– 3 czubate łyżeczki masła orzechowego
– 2 łyżeczki niesłodzonego kakao w proszku
– odrobina mleka roślinnego
– trochę syropu z agawy
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką masę w blenderze Magimix Power Blender (ciasto powinno być nieco gęstsze niż klasyczne naleśnikowe). Smażymy na nieprzywierającej patelni Swiss Diamond (ja smażyłam bez oleju). Składniki polewy rozpuszczamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy jeszcze odrobinę mleka roślinnego.