Pasta z bryndzy i papryki

Przygotowanie tej pasty jest bardzo proste, a w dobrym mikserze, takim jak Magimix, zmiksuje się ona na gładko w kilka sekund. Do pasty wystarczy dobry chleb – i pyszny posiłek gotowy!
Składniki:
-
2 czerwone papryki
-
2 ząbki czosnku
-
1 cebula
-
sól i pieprz
-
oliwa z oliwek
-
150 g bryndzy

Przygotowanie:
- Papryki, czosnek i cebulę pokrój na większe kawałki, posól, popieprz, skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez 40 minut.
Jeśli masz patelnię Swiss Diamond, możesz warzywa upiec pod pokrywką w około 15 minut. - Upieczone warzywa przełóż do robota kuchennego Magimix, dodaj bryndzę i odrobinę oliwy z oliwek. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
- Podawaj ze świeżym chlebem lub bułką.



