Pasta z bryndzy i papryki

Przygotowanie tej pasty jest bardzo proste, a w dobrym mikserze, takim jak Magimix, zmiksuje się ona na gładko w kilka sekund. Do pasty wystarczy dobry chleb – i pyszny posiłek gotowy!

Składniki:

  • 2 czerwone papryki

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 cebula

  • sól i pieprz

  • oliwa z oliwek

  • 150 g bryndzy

Przygotowanie:

  1. Papryki, czosnek i cebulę pokrój na większe kawałki, posól, popieprz, skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez 40 minut.
    Jeśli masz patelnię Swiss Diamond, możesz warzywa upiec pod pokrywką w około 15 minut.
  2. Upieczone warzywa przełóż do robota kuchennego Magimix, dodaj bryndzę i odrobinę oliwy z oliwek. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
  3. Podawaj ze świeżym chlebem lub bułką.

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s