Pumpkin Latte
Nie wahaj się – upiecz dynię i w kilka chwil przygotuj swój poranny, rozgrzewający napój.
Aromatyczne, kremowe, lekko pikantne… potrzeba czegoś więcej? ☕️
🥣 Składniki dla 2 osób:
-
2 filiżanki podgrzanego mleka ryżowego lub migdałowego
-
2 porcje espresso lub kawy zbożowej (ciepłe)
-
3 łyżki purée z pieczonej dyni
-
1 łyżeczka syropu klonowego (do smaku można użyć także cukru trzcinowego, miodu lub syropu z agawy)
-
szczypta cynamonu
-
szczypta gałki muszkatołowej
-
roślinna bita śmietanka – do podania
👩🍳 Przygotowanie:
Wlej mleko, dodaj kawę, purée z dyni, syrop klonowy i przyprawy do blendera Magimix Power Blender.
Miksuj do uzyskania gładkiej, spienionej konsystencji.
Przelej do filiżanek, udekoruj bitą śmietanką i posyp przyprawami.
TIP: ta wersja jest w pełni wegańska, ale oczywiście można ją przygotować również z klasycznymi składnikami. 🧡



