Cocotte tytanowy garnek do pieczenia indukcyjny 11 l
Tytanowa brytfanna Cocotte z dziobkiem indukcja 11 l
Brytfanna Cocotte o pojemności 11 litrów idealnie nadaje się do pieczenia mięsa, warzyw, a nawet chleba oraz do przygotowywania różnych deserów i dań w sosie. Cieszy się dużą popularnością również dzięki praktycznemu dziobkowi do nalewania. Może być używana zarówno na kuchence, jak i w piekarniku.

Brytfanna Cocotte wykonana jest z ręcznie odlewanego aluminium. Do zalet ręcznego odlewania należą: dłuższy czas utwardzania, który zapobiega naprężeniom materiału, jednorodne odlewy oraz mniejsza ilość pęcherzyków powietrza w materiale w porównaniu do odlewania mechanicznego.
Tytanowa brytfanna Cocotte posiada bardzo grubą podstawę o grubości aż 9 mm, co zapobiega deformacjom i pozwala na akumulację większej ilości ciepła, umożliwiając tym samym oszczędność energii podczas gotowania.
Wymiary: 42 x 28 cm, wysokość 12 cm
Aluminium, które stanowi podstawę produktów AMT Gastroguss, jest najpierw piaskowane w celu 12-krotnego zwiększenia przyczepności powierzchni do kolejnych warstw. Pierwsza warstwa nakładana na naczynia wykonana jest z tlenku tytanu, wypalana w temperaturze 20 000 °C, dzięki czemu jest niemal tak twarda jak diament. Kolejne warstwy to: warstwa antykorozyjna, warstwa środkowa z cząstkami ceramicznymi oraz nieprzywierająca powłoka Lotan®.
Ta nieprzywierająca powłoka występuje wyłącznie w naczyniach AMT Gastroguss i oprócz właściwości antyadhezyjnych, które ułatwiają czyszczenie, posiada również działanie antybakteryjne.
Nieprzywierająca powłoka Lotan® oferuje wszystkie zalety klasycznej powłoki nieprzywierającej, ale bez zawartości PFOA.
Elegancki mosiężny uchwyt wytrzymuje temperatury do 240 °C. Dzięki temu brytfannę można bezpośrednio z kuchenki włożyć do piekarnika w celu zapieczenia potrawy.
Brytfannę Cocotte można myć w zmywarce i używać na wszystkich typach płyt grzewczych, w tym indukcyjnych.
Jakość gwarantuje oszczędność
Brytfanna Cocotte posiada antybakteryjną powłokę Lotan®, która zapobiega rozwojowi i namnażaniu się bakterii w potrawach.
Lotan® to nowa, rewolucyjna technologia powłokowa przeznaczona do nowoczesnych zastosowań gastronomicznych.
Właściwości nieprzywierające powłoki Lotan® ułatwiają mycie naczyń i pozostawiają ich powierzchnię czystą i wolną od bakterii.
Dzięki powłoce Lotan® płukanie jest niezwykle łatwe, co przekłada się także na mniejsze zużycie wody – kolejnego cennego zasobu.
Zalety naszych tytanowych brytfann Cocotte
- Pieczenie zarówno na kuchence, jak i w piekarniku
- Pieczenie bez tłuszczu
- Szybkie rozprowadzanie ciepła
- Łatwe czyszczenie
- Doskonałe rezultaty
- Nie ulegają deformacji
- Praktyczny dziobek do nalewania
- Odpowiednie do indukcji



Dane techniczne
- Korpus aluminiowy pokryty warstwą tytanową o doskonałych właściwościach nieprzywierających, nie zawiera PFOA
- Można myć w tradycyjny sposób
- Wysokość: 12 cm
- Wymiary: 42 x 28 cm
- Producent: AMT Gastroguss


































