Nasze stalowe garnki ciśnieniowe Titanowe są wyposażone w liczne elementy bezpieczeństwa.

  1. Bezpieczny system zamykania pokrywy obsługiwany jedną ręką. Stalowe zęby chwytają masywny brzeg garnka, eliminując możliwość jakiegokolwiek poluzowania pokrywy.
  2. Zawór roboczy z możliwością ustawienia siły gotowania na dwóch poziomach I. lub II.
  3. Zawór bezpieczeństwa na brzegach pokrywy - zapobiega nadmiernemu ciśnieniu w garnku i służy do wypuszczenia nadmiaru ciśnienia.
  4. Kontrolka bezpieczeństwa, która, jeśli pojawi się, uniemożliwia zdjęcie pokrywy z garnka, dopóki ciśnienie w garnku jest zbyt wysokie. Kontrolka gaśnie dopiero, gdy ciśnienie w garnku spadnie, co umożliwia bezpieczne otwarcie. Zapobiega to poparzeniu w przypadku nieostrożnej obsługi garnka.
  5. Powierzchnia garnków jest pokryta antybakteryjną powłoką Lotan® , która zapobiega rozwojowi bakterii w potrawach.
  6. Garnek jest ręcznie odlewany, a jego korpus wykonany jest z 9 mm grubej masywnej powłoki tytanowej, która jest maksymalnie odporna, trwała i nigdy nie zostanie zdeformowana i nie zawiera żadnego PFOA.

Doskonalenie to zawsze była nasza misja i dążenie do zapewnienia pierwszorzędnych garnków ciśnieniowych, które pomogą zaoszczędzić czas, energię i pieniądze, abyś mógł wciąż prowadzić aktywny tryb życia. Dlatego wprowadzamy naszą gorącą nowinkę: GARNKI CIŚNIENIOWE Z ZESTAWEM DO GOTOWANIA NA PARZE.

Teraz zawsze możesz wybrać, jak chcesz używać swojego tytanowego garnka ciśnieniowego:

  • jako zwykły garnek
  • jako garnek ciśnieniowy
  • lub jako garnek parowy

Szefowie kuchni na całym świecie codziennie korzystają z wyjątkowej jakości naszych produktów. Wiedza szefów kuchni i testy produktów wpływają bezpośrednio na rozwój i produkcję, co umożliwiło powstanie NAJLEPSZEGO GARNKA CIŚNIENIOWEGO NA ŚWIECIE. Ty również możesz uzyskać doskonałe wyniki kulinarne, jak najlepsi szefowie kuchni, używając naszych tytanowych garnków ciśnieniowych. Najlepsi na świecie gotują tylko z najlepszymi na świecie!



Nasze tytanowe garnki ciśnieniowe są pierwszymi tego typu, które zdobyły certyfikat oszczędności energii klasy A.

Ze względu na fakt, że aluminium jest najlepszym przewodnikiem ciepła w połączeniu z naszym 9 mm stałym odlewanym dnem, zapewnia doskonały transfer ciepła, który jest długo przechowywany w dnie. To rozwiązanie pozwala zaoszczędzić najcenniejszy zasób...energię!

Lotan® to nowa rewolucyjna technologia powłokowa do nowoczesnych celów gastronomicznych.

Właściwości nieprzywierające powłoki Lotan® ułatwiają mycie naczyń i pozostawiają powierzchnię dokładnie czystą i wolną od bakterii.

Dzięki powłoce Lotan® mycie jest tak proste, że zmniejszysz również zużycie wody, co jest kolejnym cennym zasobem energii.



Korzyści z naszych nowych tytanowych garnków ciśnieniowych



Podczas gotowania w zwykłym garnku większość minerałów i witamin pozostaje w wodzie, którą następnie wylewasz. Tak naprawdę wylewasz zdrowe składniki swojego jedzenia i konsumujesz tylko masę.

W nowym garnku ciśnieniowym wszystkie składniki odżywcze pozostają w Twoim jedzeniu, ponieważ do przygotowania potrzebujesz tylko małej ilości wody, a jedzenie gotuje się za 1/3 czasu.

Oznacza to, że oszczędzasz czas, energię, a także dobroczynne witaminy, minerały i składniki odżywcze.

Nasze tytanowe garnki ciśnieniowe możesz również używać jako zwykły garnek z szklanym pokrywką, co pozwala zaoszczędzić miejsce. A teraz możesz również używać ich w połączeniu z zestawem do gotowania na parze. Są one odpowiednie do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych.


  

Każdy nowoczesny dom doceni tytanowy garnek ciśnieniowy, który nadaje się również do indukcji. Masywne, ręcznie odlewane naczynie z najwyższej jakości aluminium oferuje możliwość gotowania przy minimalnej lub żadnej ilości tłuszczu. 9 mm gruby korpus naczynia nagrzewa się dziewięć razy szybciej niż stalowe naczynie i dłużej utrzymuje temperaturę, co oszczędza energię i czas. Naczynie odporne na wysokie temperatury (odporność do 240°C) także na uszkodzenia mechaniczne. Łatwe do utrzymania i czyszczenia. Zestaw zawiera również pokrywkę i parową miseczkę ze szkła.

Czas gotowania
zupa czas stopień
Zupa fasolowa (namoczona) 20 min. II
Groch suchy (namoczony) 20-25 min II
zupa warzywna 4-8 min II
Zupa ogonowa 10-15 min II
zupa ziemniaczana 5-6 min II
bulion wołowy 20-25 min II
minestrone 8-10 min II
zupa ryżowa 6-8 min II
Zupa z kurczaka 25-35 min II
Zupa pomidorowa z ryżem
6-8 min II
duszony
czas stopień
Dušená zelí 15 min II
Čočka (predmáčaná) 13-15 min II
Hovězí na Srbský způsob 8-10 min II
ryba czas stopień
Ryba gotowana na parze z ziemniakami 6-8 min I
Ryba z sosem winnym i ziemniakami 6-8 min I
dorsz 4-6 min I
warzywa czas stopień
kalafior 3-7 min I
zielony groszek
3-5 min I